Nyheder om SU-lån

Årsopgørelsen for 2003 på din studiegæld

Økonomistyrelsen har netop udsendt over 440.000 årsopgørelser på studiegældsområdet. Det betyder, at vi har meget travlt i denne tid. Du må derfor påregne en del ventetid, når du ringer eller skriver til studiegældskontoret. For at imødegå dette har vi lavet et udførligt informationsmateriale, der giver dig svar på alle din spørgsmål i den forbindelse. Her på siden kan du se din årsopgørelse – og samtidig checke bevægelserne på dit lån i form af et kontoudtog. Endvidere kan du benytte dig af alle vore andre services.

Har du SU-lån, skal du ikke længere bekymre dig om selv at skulle opgive fradragsberettigede renter til skattemyndigheder – Økonomistyrelsen og ToldSkat har sørget for, at de automatisk vil fremgå af din selvangivelse. Vi anbefaler, at du læser vores vejledning grundigt.

Særligt om misligholdt studiegæld

Hvis du har misligholdt dit SU-lån tidligere end 2003 skal du fortsat selv oplyse fradragsberettigede renter på din selvangivelse. Dette gælder også for misligholdt FM-gæld og misligholdt statsgaranteret studiegæld. For nærmere oplysning om disse fradragsregler henvises til din lokale skattemyndighed.

Op

Spring køen over - få en digital signatur ganske gratis....

Økonomistyrelsen betjener over 400.000 kunder på studiegældsområdet. Det betyder, at der i perioder kan opstå ventetid, når du kontakter os om din studiegæld. Dette kan du imidlertid undgå ved at bestille en digital signatur på denne hjemmeside. Den er ganske gratis både at anskaffe og bruge. Med den digitale signatur vil du fremover nemt og bekvemt kunne få et samlet overblik over din studiegæld samt gøre brug af følgende services hos Økonomistyrelsen om dine personlige oplysninger

  • Ændre ydelse og løbetid
  • Få årsopgørelser
  • Få kontoudtog
  • Lave indfrielsesopgørelser
  • Betale med dankort
  • Og mange andre ting.....

Én logon giver adgang til 3 forskellige selvbetjeningsløsninger

Økonomistyrelsen, SUstyrelsen og ToldSkat er gået sammen om en løsning, der gør det lettere for dig at overskue pengesager. Du vil derfor - når du er logget på med digital signatur - samtidig have adgang til selvbetjeningsløsningerne minSU hos SUstyrelsen og tastselvservice hos ToldSkat. Du kan frit navigere mellem hjemmesiderne - uden at skulle logge på igen.

Når du allerede har en pinkode fra Kommunedata

Den digitale signatur afløser anvendelsen af Kommunedatas fælles pinkode, men hvis du allerede har denne pinkode, vil du imidlertid fortsat kunne anvende den - men alene til Økonomistyrelsens selvbetjeningsløsning studielaan.dk. Så kom i stedet med fra starten og bestil en digital signatur. Økonomistyrelsen, SUstyrelsen og ToldSkat arbejder nemlig sammen om flere og forbedrede løsninger til gavn for dig....

Op

Denne applikation administreres af Økonomistyrelsen.